Valkenswaard raakt GP motorcross kwijt

8 juli 2014 om 14:34
nl
Valkenswaard raakt de Grand Prix motorcross kwijt aan Assen. De afgelopen zeven jaar was de wedstrijd op het Eurocircuit onderdeel van het wereldkampioenschap motorcross.
Geschreven door

Assen is al ingevuld op de voorlopige kalender van internationale motorsportfederatie FIM. Organisator Maarten Roos van de GP Valkenswaard is teleurgesteld. "Daar balen wij enorm van", liet Roos weten. "We hebben laten zien dat wij flexibel en goed in staat zijn om zo'n groot evenement te organiseren. We betreuren het besluit, maar kunnen niet anders dan het te respecteren."
Waarom voor komend jaar is gekozen voor Assen is niet duidelijk. Youthstream, het bedrijf dat de commerciële rechten van het WK motorcross bezit, heeft het TT Circuit zelf benaderd met de vraag of het interesse had in Grand Prix motorcross.
Nieuw circuit in AssenIn 2013 kwam er ook al een eind aan de Grand Prix van Lierop. Met het niet doorgaan van de GP van Valkenswaard worden er in 2015 dus geen wedstrijden om het wereldkampioenschap verreden in Brabant.
In Assen is geen motorcrosscircuit. Voor de Grand Prix wordt er speciaal één aangelegd naast het TT Circuit. Op 30 augustus 2015 wordt daar de eerste Grand Prix van Assen verreden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.