Plannen verbreding A2 bij Vught aangepast vanwege verwachte geluidsoverlast

8 juli 2014 om 16:21
nl
Het tracébesluit voor de verbreding van de snelweg A2 bij Vught is aangepast. Minister Melanie Schultz van Haegen hoopt hiermee tegemoet te komen aan bezwaren van het Europese Hof van Justitie in Luxemburg.
Geschreven door

Het hoogste Europese rechtsorgaan bepaalde in mei dat de aanpassing van de weg tussen Eindhoven en Den Bosch ten koste is gegaan van de natuur. Uit de nieuwe plannen blijkt dat er minder stikstof wordt uitgestoten dan in 2011 werd verwacht, waardoor er volgens de minister geen compenserende maatregelen nodig zijn.
Maatregelen tegen geluidsoverlastWel is gebleken dat er aanpassingen nodig zijn om geluidsoverlast tegen te gaan. Dit geldt voor twee gebouwen in Vught. Het gaat hierbij om De Zwengel, een school voor speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs, én Herlaarhof, een centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie.
Uit de beroepsprocedure is volgens Rijkswaterstaat naar voren gekomen dat er enkele kleine fouten zaten in akoestisch onderzoek bij het oorspronkelijke tracébesluit A2 ’s-Hertogenbosch-Eindhoven. Een maatregel om de natuurgebieden Vlijmens Ven, Moerputten en Bossche Broek te beschermen is volgens de minister al in gang gezet.
Ter inzageHet gewijzigde tracébesluit ligt tot en met 19 augustus ter inzage bij onder meer het gemeentehuis in Vught, op het ministerie van Verkeer en het provinciehuis in Den Bosch. De Raad van State zal zich over de beroepen buigen.
De uitspraak van het Europese Hof zou in het ergste geval tot het afsluiten van de derde rijstrook kunnen leiden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.