Da Vinci College in Roosendaal op Facebook beschuldigd van racisme

8 juli 2014 om 16:49
nl
Het Roosendaalse Da Vinci College beraadt zich op stappen tegen de anonieme oprichters van Facebookpagina 'Dislike Da Vinci College Roosendaal'. Dat meldt BN DeStem.
Geschreven door

Op de pagina staat een bericht over zes leerlingen die hun diploma-uitreiking niet zouden hebben mogen bijwonen vanwege hun allochtone afkomst. De Facebookpagina Dislike Da Vinci College Roosendaal heeft inmiddels 260 likes.
Diploma-uitreiking op sportveldVan de betreffende jongens zouden er vijf Marokkaans zijn en een van Armeense afkomst. Ze zouden zonder overleg en zonder hun familie en vrienden naar een sportveld zijn gestuurd voor een diploma-uitreiking die 'een minuut duurde'.
Hun klasgenoten mochten hun diploma in de aula van de school in ontvangst nemen, zo staat op Facebook.
'Onduidelijk waar dit vandaan komt'"We weten niet waar dit vandaan komt," vertelt directeur Joseph Dekkers, "maar het is zeer vervelend. Het gaat om zes jongens die een speciaal begeleidingstraject richting eindexamen hebben gevolgd en allemaal zijn geslaagd."
"Hun diploma-uitreiking vond plaats op sportpark Vierhoeven. Er is geen sprake van dat ze zouden zijn uitgesloten", aldus Dekkers tegen de krant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.