Frustratie om einde GP Valkenswaard: 'Het voelt alsof je verkering per sms wordt uitgemaakt' - Omroep Brabant

Frustratie om einde GP Valkenswaard: 'Het voelt alsof je verkering per sms wordt uitgemaakt'

8 juli 2014 om 17:20
nl
Organisator Maarten Roos van de GP Valkenswaard heeft slapeloze nachten door het verdwijnen van de motorcrosswedstrijd van de internationale kalender. Volgend jaar wordt niet in Brabant, maar in Assen gereden.
Geschreven door

"Ik heb een e-mail gekregen met het slechte nieuws", vertelt Roos. "De exacte reden om ons van de kalender te schrappen, ken ik niet. Maar ik heb sterk het vermoeden dat geld de belangrijkste drijfveer is."
'Op mijn ziel getrapt'"In Valkenswaard werd met de Grand Prix geen geld verdiend. Soms leden we wat verlies, een andere keer draaiden we quitte. Ik had het netjes gevonden als er een gesprek had plaatsgevonden. Dan hadden we het over bepaalde zaken kunnen hebben. Nu krijg je een mail en patsboem, is het afgelopen. Ik ben echt op mijn ziel getrapt."
Volgens Roos was iedereen tevreden over de Grand Prix. "Zowel rijders, toeschouwers als sponsoren. Dat maakt het extra zuur." Op het Eurocircuit wordt volgend jaar dus niet gereden. Of het evenement in 2016 terugkeert op de agenda weet Roos niet. "Het is te hopen. Maar erg optimistisch ben ik daarover niet gestemd."
Brabant wordt Grand Prix-loosIn 2013 kwam er ook al een einde aan de Grand Prix van Lierop. Met het niet doorgaan van de GP van Valkenswaard worden er in 2015 dus geen wedstrijden om het wereldkampioenschap verreden in Brabant. "Ik baal echt enorm", aldus Roos.
"Het voelt alsof je verkering via een sms'je is uitgemaakt. Deze handelwijze is allesbehalve professioneel, maar ik heb me erbij neer te leggen", reageert Roos teleurgesteld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.