'Watervallen' op Station Breda: regenwater valt met bakken door kieren dak

8 juli 2014 om 18:55 • Aangepast 21 november 2020 om 23:32
nl
In navolging van het Belgische Coo, beschikt Breda sinds dinsdag ook over diverse watervallen. De Bredase cascade openbaart zich op diverse plaatsen langs spoor 8 op het NS-station in Breda.
Profielfoto van
Geschreven door

De bron is een optelsom van hevige regenval en een nog niet voltooide nieuwbouw.
Nat pakReizigers die geen nat pak wensen te halen, moeten derhalve laveren tussen de diverse watervallen. Het gros haalt de schouders op en vindt een droge plek, waarin het betreffende perron ondanks alle werkzaamheden in ruime mate voorziet.
Enkelen van hen doen via social media hun beklag over de vochtige situatie die is ontstaan. "Een bak met water, precies waar iedereen de hal uitkomt naar de trap. Geen keus dus zeiknat", schrijft René Mensen op Twitter.
Probleem bekendHet probleem is bekend bij ProRail, meldt woordvoerder René Vegter. "We vinden het erg vervelend voor de reiziger." Er zijn diverse maatregelen genomen, maar die helpen onvoldoende bij flinke regen zoals dinsdag.
Zo is er op het dak een extra rand gemaakt om het water tegen te houden en zijn er extra gaten geboord zodat het water via regenpijpen kan weglopen. "Met waterstofzuigers maakt personeel de tunnel zo snel mogelijk droog", aldus Vegter.
Oude passageHet gaat om de oude passage waarin dinsdag het water viel. Die wordt in september gesloten. Dan wordt een nieuwe passage in gebruik genomen. Ook gaat het eerste weekend van september de noordkant van het station open en begint de bouw van het station aan de kant van het centrum.
In het voorjaar van 2015 is het eerste deel van het parkeerdek aan de noordkant klaar. Dan zijn de kieren in het dak dicht.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.