Wéér zege in Tour voor ploeg van Koen de Kort: 'En we worden aan alle kanten tegengewerkt'

8 juli 2014 om 19:52
nl
Danny van Poppel is in de vierde etappe van de Tour de France geëindigd als beste Nederlander. De sprinter uit Moergestel werd achtste in de massasprint. Winnaar was wederom de Duitser Marcel Kittel van de Giant-ploeg.
Geschreven door

Het was alweer de derde overwinning van de ploeggenoot van Koen de Kort uit Liempde. De vierde etappe, de eerste in deze Tour op Franse bodem, ging van Le-Touquet-Paris-Plage naar Lille over 163 kilometer.
'In de weg gereden'"We werden in de slotfase door andere ploegen gedwarsboomd", vertelt De Kort na de rit. "Ze probeerden het ons onmogelijk te maken om Kittel goed af te zetten. Maar dat hadden we ook verwacht. "Het was ze ook bijna gelukt om onze plannen in de war te schoppen. Maar Marcel is zo sterk. Die maakt het gewoon zelf af."
Dat werpt de vraag op hoeveel zeges de Duitser deze Tour nog kan pakken. "Drie is al geweldig", stelt De Kort. "Dat aantal had ik eigenlijk al niet verwacht aan het einde van de Tour. En nu zijn er al drie binnen en zijn we pas op dag vier. Geen idee waar dit eindigt."
Nibali blijft leiderAchter Kittel werd de Noor Alexander Kristoff dinsdag tweede. Arnaud Démare uit Frankrijk kwam als derde over de meet. De Italiaan Vincenzo Nibali behoudt de gele trui.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.