Denk aan je hart: wat is de hartslag van Brabant tijdens Nederland-Argentinië?

9 juli 2014 om 23:02
nl
Het voetbalhart van Brabant klopt met de dag harder, allemaal dankzij het succes van het Nederlands elftal in Brazilië. Maar hoe hard is dat eigenlijk? Reden voor een onderzoekje, waarbij jullie inbreng hard nodig is!
Geschreven door

Ons hartritme zegt veel over de grootte van ons voetbalhart. Een gemiddelde hartslag zit tussen de zestig en negentig kloppingen per minuut, maar neemt toe als iemand zich fysiek of mentaal inspant.
Tijdens voetbalwedstrijden op een zenuwslopend toernooi als het WK kan een hartslag zo in korte tijd enorm toenemen. Feit is dat ziekenhuizen meer meldingen van mensen met hartkloppingen krijgen tijdens een WK-wedstrijd dan normaal.
Noteer je hartslagDe antwoorden willen we samen met de rest van Brabant uitdokteren. We willen jullie vragen op bepaalde momenten tijdens de wedstrijd tegen Argentinië woensdag je hartslag te noteren. Het gaat om deze situaties:

  • De aftrap
  • Bij een doelpunt
  • Bij een tegendoelpunt
  • Bij een penalty (voor en na)
  • De laatste minuten van de wedstrijd
  • (Tijdens de penaltyserie)


We willen jullie vragen je hartslag op dergelijke moment tot een dag na de wedstrijd te mailen naar [email protected]. Voeg dan toe op welke wedstrijdminuten je die metingen hebt gedaan. Uiteraard worden alle gegevens enkel anoniem meegenomen in ons bericht.
De dag na de wedstrijd zullen we in kaart brengen wat de hartslag van Brabant was tijdens de halve finale.
Meten is wetenGeen ervaring met het meten van je hartslag? Geen zorgen, want je kunt je hartslag op verschillende toegankelijke manieren meten. Het meest vanzelfsprekend is natuurlijk het gebruiken van een hartslagmeter: dit ‘horloge’ meet binnen enkele seconden je hartslag. Wielrenners zweren erbij.
Heb je geen hartslagmeter, dan kun je enkele handige gratis apps op je smartphone proberen. Die zijn er zowel voor Android als voor iOS en zijn verrassend accuraat. Tot slot kun je je hartslag ook ouderwets opmeten: aan de hand van het aantal kloppingen op je pols of hals. Meet bijvoorbeeld vijftien seconden je polsslag en vermenigvuldig dat getal met vier. Aan de polsslag!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.