Video

Grootse filmpremière voor groep acht van basisschool De Heydonck uit Best

9 juli 2014 om 00:47
nl
Een rode loper, veel fans, een limousine en uiteindelijk een bomvolle zaal. Kortom: een première zoals een première hoort te zijn. Het gaat echter niet om een Hollywood-kaskraker, maar om de film van groep acht van basisschool De Heydonck uit Best.
Geschreven door

Eigenlijk stond er een musical op het programma als sluiting van de basisschoolcarrière van groep acht van juffrouw Sofie Maas. "We zijn geen hele grote klas en heel veel leerlingen gaven aan graag boom te willen spelen", legt juf Sofie uit.
"Een film was daarom een betere optie, want er was geen plankenkoorts op deze manier." Twee vaders sprongen bij en verzorgden de techniek.
Rebelse schoolkrant "Ik vond dit wel heel erg vet", vertelt leerling en filmster Mike Linssen. Het verhaal gaat over een groep leerlingen die een eigen online schoolkrant oprichten. Het bestaande krantje van de school vertelt de pesterijen van een stoute leerling namelijk niet.
De film heeft alle elementen van een kaskraker. Er zit zelfs een zoenscène in de film. Leerling Stef schittert in die scene, 'maar dat was nep, we stonden alleen tegenover elkaar', zo vertelt hij gniffelend. De première was in de bioscoop in Best. Deze week wordt de film ook op school vertoond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.