Video

Familie Lars Boom kijkt uit naar kasseienrit Tour de France

9 juli 2014 om 10:01
nl
In de Tour de France staat woensdag de gevreesde kasseienrit op het programma. De etappe waar het grootste deel van het peloton bang voor is, maar waar Lars Boom uit Vlijmen al een jaar naar uitkijkt. De kasseien in Noord-Frankrijk liggen er door erosie en regen schots, scheef en modderig bij.
Geschreven door

Voor Boom een extra reden om er zin in te hebben. Hij wordt gesteund door zijn familie die op visite is en door zijn broertje Jesper, de chef-kok van de Belkin-ploeg.
Lars Boom is een van de renners die zijn zinnen gezet heeft op de overwinning in de Hel van het Noorden. De renner uit Vlijmen voelt zich prettig op de 'hots en knots keien' waar ook Parijs - Roubaix overheen raast. Toen was de Belkin-renner niet top vanwege een elleboogblessure maar dat is verleden tijd.
"Ik kijk er al heel lang naar uit. Dan zie ik foto's voorbij komen dat er plassen liggen en dat het nat is. Ik vind dat niet erg en hopelijk kunnen we voor de dagoverwinning gaan."  
Bijzondere etappeDe vijfde etappe van de Tour de France wordt een bijzondere. Aan de ene kant zijn er de renners die goed over de kasseien heen kunnen en aan de andere kant zijn er klassementsrenners die van voor moeten rijden om geen tijd te verliezen voor het klassement.
"Dat is bij ons met kopman Bauke Mollema natuurlijk ook zo. Sepp van Marcke en ik gaan proberen hem goed over de keien te loodsen en voorin te houden. En als wij dan goed zijn kunnen we aan het eind voor de dagzege gaan. Dat zou helemaal mooi zijn", zegt Lars Boom.
Jesper de chef-kokZijn broer Jesper is chef-kok van de Belkin ploeg en zorgt iedere dag voor het eten dat de renners krijgen. Ook voor Jesper is woensdag een dag waar hij al even naar uitkijkt.
"Ik weet dat Lars goed over die keien heen kan rijden en ik weet hoe graag hij zou willen winnen vandaag. Ik leef met hem mee en hoop vanavond bij het diner champagne te kunnen schenken aan de ploeg. Dat zou betekenen dat we gewonnen hebben. En of Lars wint of iemand anders van de ploeg maakt mij niet zoveel uit. Als we maar winnen."  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.