Hennepplanten en adresfraude ontdekt bij controles in Helmond

9 juli 2014 om 14:37
nl
Het Helmond Interventie Team (HIT) heeft woensdagmorgen in Helmond vijf panden gecontroleerd op overtredingen. Bij de controleactie zijn onder andere wietplanten in een tuin gevonden.
Geschreven door

Het Helmond Interventie Team bestaat uit politie, brandweer, de gemeente Helmond en de vreemdelingenpolitie. Zij namen een kijkje in panden in Stiphout, Suytkade en de Annabuurt. In Helmond-Noord zijn twee panden onderzocht.
Behalve de wietplanten ontdekte het team vier gevallen van adresfraude, een overtreding waarbij te veel bewoners aanwezig waren in een pand en twee mogelijke overtredingen met sociale zekerheid. Eén pand is in strijd met het bestemmingsplan. Verder is er tijdens de controleactie een leegstaande woning aangetroffen, terwijl er wel mensen ingeschreven staan op dat adres.
Overlast en illegalenHIT is al enkele jaren actief in Helmond. Het team voert acties uit bij panden waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden, zoals een horecapand dat voor veel overlast zorgt en waar illegalen in de keuken werken. Ook panden waar veel mensen onder slechte omstandigheden wonen zonder dat een kamerverhuurvergunning is afgegeven worden onderzocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.