Gedeputeerde Staten: Brabantse gemeenten voeren asbesttaken niet goed uit

9 juli 2014 om 15:33
nl
De Brabantse gemeenten besteden te weinig aandacht aan het tegengaan en bestrijden van asbest. Dat concludeert de Gedeputeerde Staten in een rapport dat woensdag naar alle Brabantse gemeenten is gestuurd.
Geschreven door

De Gedeputeerde Staten heeft onderzoek gedaan bij achttien Brabantse gemeenten, waaronder Den Bosch, Woudrichem, Helmond, Tilburg en Geldrop. Daaruit is gebleken dat veel gemeenten burgers wel goed informeren over asbest, maar onvoldoende aandacht besteden aan het verwijderen en signaleren van de gevaarlijke stof.
Ook het documenteren van uitgevoerde asbestcontroles gaat bij veel gemeenten mis, zo concludeert het rapport. Meer dan zestig procent van de onderzochte gemeenten schoot op administratief vlak tekort. Dat kan volgens de Gedeputeerde Staten leiden tot meer risico's voor de volksgezondheid.
VerbeteringEerdere rapporten van de Inspectie Leefomgeving en Transport gaven ook al aan dat gemeenten hun wettelijke asbesttaken niet goed genoeg uitvoeren. Ook de Gedeputeerde Staten komt in dit nieuwe rapport tot die conclusie.
De provincie gaat gemeenten de komende tijd ‘actief aansporen’ hun asbestbeleid te verbeteren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.