Personeel Facilicom dat baan verliest bij Philip Morris accepteert sociaal plan - Omroep Brabant
Video

Personeel Facilicom dat baan verliest bij Philip Morris accepteert sociaal plan

9 juli 2014 om 15:55
nl
De medewerkers van Facilicom in Bergen op Zoom hebben woensdag unaniem ingestemd met het sociaal plan dat de vakbonden met het bedrijf zijn overeengekomen.
Geschreven door

Het personeel staakt sinds begin deze maand. De medewerkers waren boos omdat er voor het 1230 man direct personeel van Philip Morris een ruim sociaal plan is gekomen. De Facilicom-medewerkers moesten aankloppen bij hun eigen werkgever in Schiedam, die door Philip Morris wordt ingehuurd voor verschillende facilitaire diensten.
Ruim 180 beveiligers, schoonmakers en cateringmedewerkers verliezen per 1 september hun baan omdat Philip Morris stopt met de sigarettenproductie in Bergen op Zoom.
StakingVolgens de vakbonden was het gat tussen de wens van het personeel en dat wat Facilicom zo groot, dat er een staking werd uitgeroepen om druk op het bedrijf uit te oefenen. Volgens de stakers was daar binnen Philip Morris veel van te merken, zoals vieze toiletten, opeenstapeling van afval en minder kantinediensten.
Het voltallige personeel stemde woensdag in met het sociaal plan, waarin een oude kantonrechtersformule factor 0,8 is afgesproken. Facilicom betaalt per medewerker 2500 euro aan het mobiliteitscentrum waarin Philip Morris en de gemeente Bergen op Zoom ontslagen personeel gaan opvangen.
Per medewerker stelt Facilicom 750 euro beschikbaar voor juridisch advies en 500 euro voor financieel advies. Het sociaal plan is twee jaar geldig.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.