Motorclub No Surrender niet welkom bij kinderfestival Pret! in Eindhoven

9 juli 2014 om 17:37
nl
Leden van motorclub No Surrender zijn niet welkom na het evenement Pret! Festival, dat van 12 tot en met 16 juli in het IJssportcentrum in Eindhoven wordt gehouden. Dat heeft de gemeente Eindhoven aan de organisatie van het festival laten weten.
Geschreven door

De Eindhovense chapter van de motorclub had aangeboden om na het festival mee te helpen bij het opruimen van de locatie, omdat hiervoor te weinig vrijwilligers beschikbaar waren.
De gemeente Eindhoven is hier echter niet van gediend. Ze heeft de organisatie woensdag toegezegd een subsidie van 2300 euro te geven voor het afbreken en opruimen. Voor de klus is minstens een dag nodig.
Outlaw Motorcycling GangBert van den Langenberg, woordvoerder namens Pret!, heeft No Surrender inmiddels verzocht om niet op te komen dagen. Hij had de gemeente tijdens de voorbereidingen gemeld dat de motorclub hulp had aangeboden. Volgens de gemeente wist hij niet dat het landelijk beleid is om niet mee te werken aan activiteiten waarbij Outlaw Motorcycling Gang-leden betrokken zijn..
De beslissing van de gemeente zet kwaad bloed bij No Surrender. “De heksenjacht op motorclubs moet stoppen”, zegt Maikel van No Surrender in Eindhoven. Volgens No Surrender zou de vergunning van het evenement ingetrokken worden als Pret! de hulp van de motorclub zou accepteren.
Pret! is een Eindhovens kinderfestival, waar kinderen van drie tot en met twaalf jaar gebruik kunnen maken van allerlei speeltoestellen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.