Den Bosch stopt pogingen om organisatie start Giro binnen te halen

9 juli 2014 om 18:12
nl
De gemeente Den Bosch stopt met haar initiatief om de organisatie van de start van de Giro d’Italia in 2016 binnen te halen. De klus kost te veel geld, zo hebben Burgemeester en Wethouders bepaald.
Geschreven door

Eind mei leek het er nog op dat de gemeente gastheer van de Ronde van Italië zou worden. Hiermee zou een bedrag van 2,5 tot 8,5 miljoen euro zijn gemoeid.
'Geen steun van rijk op provincie'In de duurste variant kon niet worden gerekend op steun van het rijk of de provincie. Met een wat minder kostbare aanpak van de start had Den Bosch zich amper kunnen onderscheiden. Dit is gebleken uit een onderzoek dat de gemeente op verzoek van de provincie had ingesteld.
Bij het onderzoek is onder meer gekeken naar de hoeveelheid internationale wielerevenementen in ons land, de veiligheid en de logistiek. Ook is gekeken of de start van de Giro zou botsen met de viering van vijfhonderd jaar Jeroen Bosch of dat het wielerevenement hiermee gecombineerd kon worden.
Vraagtekens bij kostenDe plannen van B en W leidden tot de meest uiteenlopende reacties. In de gemeenteraad werden direct vraagtekens geplaatst bij de kosten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.