Lars Boom eerste Nederlander in negen jaar die etappe Tour de France wint: 'Droom ik al jaren van'

9 juli 2014 om 19:10 • Aangepast 21 november 2020 om 23:32
nl
Wielrenner Lars Boom uit Vlijmen heeft woensdag de vijfde etappe van de Tour de France gewonnen. Hij is de eerste Nederlander in negen jaar die een etappe in de Tour wint. Pieter Weening was in 2005 de laatste. In 1998 won een Brabander voor het laatst een etappe. Dat was Jeroen Blijlevens.
Profielfoto van
Geschreven door

Boom zat in de kasseienrit over 152 kilometer in een kopgroep en ontsnapte ongeveer zes kilometer van de streep. De renner van Belkin kwam solo over de finish en liet Nibali en Fuglsang achter zich. "Ik had alles onder controle op de kasseien. Op de laatste strook ben ik voorop gegaan en vol gaan rijden", vertelt Boom na zijn overwinning.

DolgelukkigBoom is dolblij met de overwinning: "Het is sowieso een droom, om een Touretappe te winnen. Maar zeker in dit weer en op de kasseien bij het Bos van Wallers is het heel bijzonder", vertelde Boom.
"Het is fantastisch. We gingen de rit in om te winnen: Sep Vanmarcke en ik. Het was zwaar, ze vielen bij bosjes. Het was zaak voorop te blijven en met de eersten iedere kasseistrook op te draaien."
VoorgevoelLars Boom had voor de etappe zijn zinnen gezet op de overwinning in de Hel van het Noorden. De renner uit Vlijmen voelt zich prettig op de 'hots en knots keien' waar ook Parijs - Roubaix overheen raast. Toen was de Belkin-renner niet top vanwege een elleboogblessure maar dat is verleden tijd.
" Ik kijk er al heel lang naar uit”, zei hij van te voren. “Dan zie ik foto's voorbij komen dat er plassen liggen en dat het nat is. Ik vind dat niet erg en hopelijk kunnen we voor de dagoverwinning gaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.