Video

'New Kids' cafeteriabaas Eric van Zandbeek geschilderd door wereldberoemde David Garibaldi

9 juli 2014 om 19:13
nl
Een bijzondere eer voor Eric van Zandbeek uit Den Dungen. Woensdagmorgen werd de uitbater van cafetaria 't Pleintje op canvas vereeuwigd door de wereldberoemde Amerikaanse snelschilder David Garibaldi. Het portret van Van Zandbeek wordt later gebruikt als reclameposter voor telecomprovider Vodafone.
Geschreven door

David Garibaldi werd wereldberoemd door zijn optreden in America's got Talent. Hij maakte ook portretten van onder meer meer Mick Jagger, Snoop Dogg en Michael Jackson. En woensdag voegde hij Eric van Zandbeek uit Den Dungen aan dat lijstje toe.
Grote eer''Ik ben enorm vereerd, want ik ben een echte Dungenaar!'', aldus Van Zandbeek die zag hoe zijn beeltenis in amper tien minuten op het doek werd 'geslingerd' door Garibaldi. De snelschilder maakt van zijn artistieke prestatie een show met muziek en publiek.
De telecomprovider zocht voor haar reclamecampagne lokale 'beroemdheden'. Eric van Zandbeek past volgens Vodafone prima in dat plaatje omdat hij uitbater is van cafetaria 't Pleintje, bekend uit de film New Kids Turbo.
EreplekjeZowel Van Zandbeek als Garibaldi zijn in hun nopjes met het schilderij: ''Ik zou hem nog wel een keertje willen schilderen'', zegt de kunstenaar. Maar voorlopig blijft het bij één exemplaar dat een ereplekje krijgt in het huis van de cafetariabaas.  
Over de waarde van het kunstwerk hullen beide heren zich in stilzwijgen. ''Ik doe wel een goed slot op de deur,'' aldus een lachende Eric van Zandbeek.
[YouTube:body:http://youtu.be/0MAchcREYvw]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.