Speelgoed voor rijke nerds: bouw je eigen wereldkampioen robotvoetbal

9 juli 2014 om 21:43
nl
De voetbalrobot waarmee team Tech United van TU Eindhoven in 2012 wereldkampioen in de RoboCup werd, is sinds woensdag ook beschikbaar voor particulieren. Voor 5000 euro wordt de Turtle 5K bij je thuis afgezet, al moet je ‘m vervolgens wel nog even zelf in elkaar zetten.
Geschreven door

Het initiatief stamt af van ingenieursbureau ACE in samenwerking met de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). De helft van de documenten die nodig zijn om de robot in elkaar te zetten, staat inmiddels online.  
“De andere helft onthullen we in de komende weken. Dat komt wel, het is nu gewoonweg erg druk, maar we wilden toch 'iets' onthullen”, zegt projectleider Frank Steeghs.
Voor de sleutelaarsASML kocht onlangs het eerste team, dat bestaat uit zes ‘Turtles’. Het is nog maar de vraag welke bedrijven of particulieren volgen. “Kijk, ik ben realistisch,” stelt Steeghs, “de Turtle is met name geinig voor technische opleidingen en bedrijven.”
Dat is dan ook het publiek waarop ACE en de TU/e zich richten. Steeghs: “Ik heb niet de illusie dat Jan en alleman deze robot gaat kopen. Enkel zij die van sleutelen houden zullen interesse hebben. Tot slot koopt ook niet iedereen een 3D-printer.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.