Sport donderdag: Marleen van Iersel uitgeschakeld, NAC test Kaj Ramsteijn

10 juli 2014 om 18:19
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws en uitslagen over sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder meer aandacht voor Beachvolleybalster Marleen van Iersel, Kaj Ramsteijn, Willem II-aanvaller Norair Mamedov, tennisster Indy de Vroome, schaakgrootmeester Loek van Wely, beachvolleyballer Jon Stiekema en twee Italiaanse verdedigers bij FC Den Bosch.
Geschreven door

Van Iersel uitgeschakeldMarleen van Iersel uit Goirle is donderdag met haar partner Madelein Meppelink uitgeschakeld op het Grand Slamtoernooi in Gstaad. De twee Nederlandse beachvolleybalsters verloren hun derde en laatste groepsduel van de Amerikaanse vrouwen Lauren Fendrick/Brooke Sweat met 15-21, 21-18 en 14-16. Meppelink en Van Iersel, als vijfde geplaatst, waren het toernooi ook al met een nederlaag begonnen. Ze wonnen nog wel hun tweede duel.
NAC test RamsteijnKaj Ramsteijn krijgt de kans om bij NAC Breda een contract af te dwingen. De 24-jarige verdediger meldde zich donderdagochtend op de training. Ramsteijn is afkomstig uit de jeugdopleiding van Feyenoord. Hij maakte bij Excelsior zijn debuut in het betaalde voetbal. Hij keerde na een jaar in Kralingen terug bij Feyenoord, maar tot een echte doorbraak kwam het daar niet. Daarom werd hij in de afgelopen twee voetbalseizoenen verhuurd aan respectievelijk VVV-Venlo en Sparta Rotterdam.
Willem II verhuurt Mamedov aan Almere CityWillem II-speler Norair Mamedov wordt verhuurd aan Almere City FC. De 23-jarige buitenspeler uit Armenië kwam vorig jaar over van FC Emmen. Hij speelde 22 wedstrijden voor Willem II en scoorde daarin tweemaal. Norair heeft in Tilburg nog een contract tot 2015.
Goed begin Stiekema in ZwitserlandTilburger Jon Stiekema is het beachvolleybaltoernooi in het Zwitserse Gstaad begonnen met een overwinning. Met Christiaan Varenhorst was hij donderdagochtend te sterk voor de Duitsers Alexander Walkenhorst en Stefan Windscheif. Het werd 21-15, 13-21 en 15-12.  Stiekema en Varenhorst moeten het in hun poule ook nog opnemen tegen de Italianen Paolo Nicolai en Nicolai Lupo en het Canadese koppel Maverick Hatch/Christian Redmann.
Juventus stalt talenten in Den BoschFC Den Bosch huurt twee talenten van de Italiaanse topclub Juventus. Het gaat om verdediger Filippo Penna en aanvaller Edoardo Ceria. Ze zijn 19 jaar en kwamen uit voor verschillende nationale jeugdselecties van Italië. Naar verwachting sluiten zij in de loop van deze week aan bij de selectie. De komst van de twee Italianen vloeit voort uit de samenwerking die FC Den Bosch met Juventus wil aangaan.
Halep te sterk voor De VroomeIndy de Vroome is woensdag in de eerste ronde van het tennistoernooi van Boekarest uitgeschakeld. Simona Halep, die op Wimbledon nog de halve finale bereikte, was duidelijk een maatje te groot voor het 18-jarige tennistalent uit Cromvoirt. Het werd 0-6 en 4-6. De Vroome bereikte het hoofdtoernooi in Roemenië als 'lucky loser'. Ze verloor in het kwalificatietoernooi. Maar nadat er iemand wegviel uit het hoofdschema, mocht ze alsnog door.
Remise Van Wely tijdens NK schakenLoek van Wely heeft zijn vierde wedstrijd tijdens het Nederlands kampioenschap schaken woensdag remise gespeeld. De Tilburgse grootmeester deelde het punt met Sipke Ernst. Ondanks de remise blijft Van Wely koploper in Amsterdam. Hij deelt zijn leidende positie met Ernst, Sergei Tiviakov en Wouter Spoelman. Allemaal hebben ze na vier duels 2,5 punt veroverd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.