Oud-wielrenner Jeroen Blijlevens bekent epo-transport

10 juli 2014 om 10:34
nl
Wielrenner Jeroen Blijlevens uit Rijen was in 1998 betrokken bij het transport van epo dat de ondergang van de TVM-ploeg inluidde.
Geschreven door

Ook oud-renner Bart Voskamp geeft toe dat hij erbij betrokken was. De twee oud-renners van TVM zeggen dit in een uitzending van het programma Andere Tijden Sport, dat donderdagavond wordt uitgezonden.
Achter de traliesIn maart 1998 werd een vrachtwagen van TVM aangehouden met 104 ampullen van het verboden middel. Toen deze vondst drie maanden later tijdens de Tour de France naar buiten kwam, werden ploegleider Cees Priem, verzorger Jan Moors en ploegarts Andrej Michailov enkele weken achter de tralies gezet. Blijlevens won in dat jaar de vierde etappe in de Tour de France.
Voskamp en Blijlevens geven nu toe dat de epo voor hen was bestemd. De vrachtwagen met ampullen kwam uit Murcia in het zuiden van Spanje. Blijlevens geeft toe dat hij daar de epo kocht en legde ze vervolgens zelf in de truck.
Open briefVolgens Blijlevens was ploegleider Cees Priem hiervan niet op de hoogte: "Ik ben ervan overtuigd dat Cees dat niet wist." Blijlevens gaf vorig juli in een open brief al toe dat verboden middelen nam. Voskamp heeft tot donderdag altijd ontkend.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.