Hartkloppingen door misgelopen strafschoppenreeks tegen Argentinië

10 juli 2014 om 12:41
nl
Of Nederland-Argentinië een goede wedstrijd was, daar zijn de meningen over verdeeld. De spanning was in ieder geval te snijden. Omroep Brabant-collega Hessel Rippe (37) deed een meter om en zijn hartslag liep op tot 136 per minuut tijdens de beslissende strafschoppenreeks.
Geschreven door

Hessel begon de wedstrijd met een rustige 66 hartslagen per minuut. In de 34ste minuut zat hij al op 86 en vijf minuten in de tweede helft was dit al opgelopen tot 108. Tegen het einde van de tweede helft steeg zijn hartritme naar 128 slagen per minuut en tegen het einde van de verlenging op 124.
De strafschoppen dreven de hartslag van collega Rippe naar een absoluut hoogtepunt met 136 slagen per minuut. Overigens mag dat voor een gezonde man geen enkel probleem zijn. De hartslag in rust is gemiddeld 70 slagen per minuut. De maximale normale hartslag is voor een man van zijn leeftijd ongeveer 180.
Koele kikkerEen tweede collega, Marlou Leenders (22), raakte duidelijk minder opgewonden door de verrichtingen van de halvefinalisten. Zij zat vlak voor de wedstrijd op 76. Tijdens de reguliere speeltijd en verlenging schommelde ze de tussen de 80 en 88 hartslagen per minuut. Voor het begin van de strafschoppen bereikte ze een maximale 90 slagen per minuut.
Is Marlou een koele kikker of hebben vrouwen gewoon minder last van een spannende wedstrijd? De 14-jarige Mandy twittert in ieder geval dat ze niet echt onder de indruk was van de wedstrijd: "Moet ik die hartkloppingen ook meten als ik in slaap ben gevallen?"
Representatief?Zijn de resultaten representatief voor het Brabantse voetbalpubliek? Deze vraag is met dit experiment natuurlijk niet beantwoord, maar wat wel duidelijk is: journalisten zijn ook maar gewoon mensen én voetballiefhebbers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.