Vanaf eind dit jaar alleen Arriva-bussen in Brabant, Veolia verliest rechtszaak

10 juli 2014 om 12:37
nl
Busbedrijf Veolia heeft een rechtszaak over het busvervoer in West-Brabant donderdag verloren. Concurrent Arriva verzorgt daarom vanaf eind dit jaar als enige lijnbusdiensten in het grootste deel van de provincie. Alleen in Zuidoost-Brabant rijden bussen van Connexxion-dochter Hermes.
Geschreven door

De provincie Noord-Brabant gunde het busvervoer in West-Brabant aan Veolia, maar concurrent Arriva ontdekte dat de provincie een rekenfout had gemaakt. Arriva maakte vervolgens met succes bezwaar.
Veolia te laat met bezwaarDe rechter oordeelde donderdag dat Veolia te laat is met haar bezwaar tegen de wijziging van de rekenformule. De provincie had per ongeluk een oude rekenformule gebruikt bij de beoordeling van de biedingen van Arriva en Veolia. Bij het gebruik van de juiste formule kreeg Arriva alsnog de meeste punten.
Nadat Arriva een rechtszaak had aangespannen vanwege 'West-Brabant', was Veolia naar de rechter gestapt, om het besluit van de provincie aan te vechten om de gunning aan Oost-Brabant te verlenen. Ook in deze zaak moest Veolia een bittere pil slikken.
Duidelijkheid over busvervoerCNV Vakmensen is blij dat er nu voor iedereen duidelijkheid is over het busvervoer. "Hiermee komt toch nog onverwacht snel een eind aan het getouwtrek, want we hadden de uitspraak pas rond 1 september verwacht", reageert bestuurder Jean-Marie Severijns.  "Voor de werknemers heeft dit het voordeel dat alles straks onder één dak komt, dat verhoogt het wij-gevoel. Een beetje te vergelijken met de vroegere BBA."
StandplaatsTegelijkertijd weten onder andere de chauffeurs volgens Vakmensen nu nog niet precies waar ze aan toe zijn. "Bijvoorbeeld welke standplaats ze krijgen, en of ze straks op een streek- of op een stadslijn gaan rijden", aldus Severeijns.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.