ANWB waarschuwt voor verkeersdrukte rondom Eindhoven komend weekend

10 juli 2014 om 13:19
nl
De ANWB waarschuwt voor verkeersdrukte komend weekend rondom Eindhoven. Dat heeft te maken met een wegafsluiting en het begin van de zomervakantie in het zuiden van Nederland.
Geschreven door

De A50 (Eindhoven-Oss) is in de richting Oss een week lang dicht tussen Ekkersrijt en Veghel. Daar vinden grootschalige onderhoudswerkzaamheden plaats, vertelt Eric van Beerendonk van Rijkswaterstaat.
"We gaan asfalt vervangen en wegovergangen aanpakken. Aansluitend wordt de brug over de Zuid-Willemsvaart aangepakt. Die wordt een meter hoger gemaakt zodat de Zuid-Willemsvaart beter bevaarbaar wordt voor grotere schepen." De afsluiting van de A50 duurt van vrijdagavond 11 juli elf uur tot zaterdagavond 19 juli elf uur.
Geen rekening houden met VierdaagseIn eerste instantie wordt alleen de A50 richting Nijmegen afgesloten. "We houden rekening met het vakantieverkeer dat naar het zuiden rijdt", legt Van Beerendonk uit. In de tweede week wordt ook de weg naar Eindhoven afgesloten.
Rekening houden met automobilisten die volgende week via de A50 naar Nijmegen willen rijden voor de Vierdaagse, gaat niet. "We kiezen voor deze vakantieperiode, omdat de werkzaamheden dan het minste hinder opleveren", legt Van Beerendonk uit. "Anders heb je meer woon-werkverkeer en is het nóg drukker op de weg."
André RieuVerder verwacht de ANWB dit weekend meer verkeer door het festival Extrema Outdoor in Best. Tel daar de vakantiegangers bij op en er ontstaat makkelijk oponthoud.
Bovendien kan het richting Limburg druk worden in verband met Bospop in Weert en een concert van André Rieu in Maastricht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.