Video

Bezorgde thuishulpen Thebe bijeen in Tilburg, keuze tussen gedwongen ontslag of minder salaris

10 juli 2014 om 17:19 • Aangepast 21 november 2020 om 23:31
nl
Zo'n 150 medewerkers van Thebe thuiszorg zijn donderdagmiddag bij elkaar gekomen in het Willem II-stadion in Tilburg. Ze deden dat om hun zorgen te uiten over de aangekondigde bezuinigingsmaatregelen van de thuiszorgverlener in Midden- en West-Brabant. Thuishulpen worden of ontslagen of moeten salaris inleveren. Vakbond Abvakabo wil nu dat er in elk geval een goed sociaal plan komt voor de thuiszorgmedewerkers.
Profielfoto van
Geschreven door

Medewerkers mogen zelf kiezen voor gedwongen ontslag of minder salaris. Door bezuinigingen in de thuiszorg zou minder vraag zijn naar een thuishulp, verklaart Thebe de maatregel. De thuiszorgverlener is actief in 22 gemeenten in Midden- en West-Brabant.

Wachten op privacy instellingen...

De SP heeft inmiddels een actiecomité opgericht. Daarin worden de 633 thuishulpen bijgestaan.
Minder salaris voor hetzelfde werk Dat de thuishulpen salaris moeten inleveren, is opmerkelijk te noemen. De medewerkers gaan in feite hetzelfde werk doen, onder een andere functie en met fors minder salaris.

Wachten op privacy instellingen...

Donderdagmiddag kregen de medewerkers de kans om hun verhaal te doen in een besloten bijeenkomst. Deze was georganiseerd door vakbond Abvakabo. Na het horen van de verhalen van de medewerkers concludeert de vakbond dat er geen overleg is geweest met medewerkers over het nu geldende sociaal statuut. De vakbond wil dan ook dat dit van tafel gaat en dat er in elk geval een goed sociaal plan komt.
Om dit te bereiken zal volgens een woordvoerder van de bond een petitie worden gestart. Ook kondigt hij vrijdagochtend een nieuwe bijeenkomst aan voor medewerkers.
Geen onderhandelingen meerThebe zegt in een reactie dat de vakbond te vaak geweigerd heeft om deel te nemen aan onderhandelingen over de bezuinigingsmaatregelen. Er is wat betreft Thebe betreft geen ruimte meer om te onderhandelen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.