Video

Weerzien na zeventig jaar op reünie Aloysiusschool Haaren

10 juli 2014 om 18:11
nl
Honderd krasse tachtigers troffen elkaar donderdag in Haaren voor een reünie van hun oude basisschool. Ze waren bij elkaar gebracht door oud-leerling Koos Kluijtmans uit Haaren. "Ik zag een oude klassenfoto en dacht meteen: het zou toch mooi zijn als we nog eens bij elkaar konden komen."
Geschreven door

Kluijtmans mocht gebruik maken van het rijke archief van de Broeders van Huibergen, die de school leidden. "Daar vond ik alles: foto's, verslagen en alle namen." Van de 150 leerlingen vond hij er 130 terug. Die kregen allemaal een uitnodiging.
Zendeling in IndonesiëDrie oud-leerlingen kwamen ook voor vervolgopleidingen bij de Broeders van Huibergen terecht. Ze werden later door hen voor zendingswerk uitgezonden. Giel van Beers en Ties Merks werken al meer dan vijftig jaar in Indonesië. Wim Sterken ging naar Brazilië.
Voor veel oud-leerlingen was het een weerzien na zeventig jaar. Dat maakte het niet gemakkelijk om meteen de namen te herinneren bij bekende gezichten. Vele herinneringen hadden ongetwijfeld te maken met de Tweede Wereldoorlog.
School ingenomen door bezetterToen kregen de leerlingen les in stallen en boerenschuren omdat de bezetters hun schoolgebouw nodig hadden. "Het onderwijs ging gewoon door, maar voor ons was het leuk. Het was weer eens iets anders," zegt een van hen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.