Burgemeester Jacques Niederer komt uit de lucht vallen in Roosendaal: "Meer spannend dan griezelig'

11 juli 2014 om 08:00
nl
Roosendaalers die hun burgemeester vrijdag willen zien, hoeven niet langs het gemeentehuis, een kijkje omhoog is voldoende. Burgemeester Jacques Niederer komt rond halftwaalf letterlijk uit de lucht vallen met een parachutesprong.
Geschreven door

De parachutesprong is een cadeautje van het Korps Commandotroepen. "Vrijdag is de groene baretuitreiking aan jonge studenten van het Korps Commandotroepen", legt Niederer uit. "Ter gelegenheid daarvan zijn er deze demonstraties parachutespringen."
Slecht weerAl twee keer eerder hees Niederer zich een parachute om. Maar het weer was op beide dagen zo slecht, dat een sprong uit het vliegtuigje boven Roosendaal te gevaarlijk zou zijn.
Ook vrijdag lijken de weergoden de burgemeester niet goed gezind. Het regent en er is veel bewolking.
Blijft de parachute dicht?Niederer maakt de sprong niet in zijn eentje. Op zijn rug heeft hij een instructeur die verantwoordelijk is voor de sprong. Mocht de parachute het onverhoopt begeven, dan kunnen de twee altijd nog terugvallen op een reserve-parachute. "Zo'n sprong is meer spannend dan griezelig", vindt Niederer. "Kijk, commando's vormen een elitekorps. Het korps is zó goed getraind en is zo professioneel... Ik heb er alle vertrouwen in dat ik goed wordt vastgegespt en keurig op de grond land."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.