Uitspraken Jamal Nouhi over homo's en pedo's bedoeld om 'te choqueren en een spiegel voor te houden'

10 juli 2014 om 20:04 • Aangepast 21 november 2020 om 23:31
nl
Het Bredase oud-PvdA-raadslid Jamal Nouhi heeft zijn uitspraken over homoseksualiteit en pedofilie gemaakt om te ‘choqueren en mensen een spiegel voor te houden’. Dat schrijft hij in een reactie op de ophef die ontstond na een aantal berichten van zijn hand op de website Bladna.nl. ‘Ik heb er nooit de bedoeling mee gehad om homo’s te krenken’.
Profielfoto van
Geschreven door

Op die website zegt Nouhi dat Human Rights Watch zich niet moet bemoeien met homorechten in Marokko. Volgens hem zou dat hetzelfde zijn als opkomen voor rechten van pedoseksuelen in Nederland. De PvdA in Breda riep hem op het matje en eiste opheldering.
Rond halfzes meldde de PvdA dat Nouhi uit de fractie is gezet. "De uitspraken van Nouhi staan lijnrecht tegenover het gedachtegoed van de PvdA. Daarom kan de heer Nouhi geen deel meer uitmaken van de fractie."
Choqueren“Ik heb de choquerende vergelijking tussen pedofilie en homoseksualiteit gemaakt met als doel mensen een spiegel voor te houden. Hoe voelt het voor landen buiten Nederland om waarden en normen van een andere cultuur opgelegd te krijgen?", staat in de brief van Nouhi.
"Andere zinnen die ik gebruikt heb hadden tot doel om dit punt wat ik wilde maken te ondersteunen", schrijft het oud-PvdA-raadslid. "Ik heb er nooit de bedoeling mee gehad om homo`s te willen krenken wel heb ik aandacht willen vestigen op de werkwijze van Human Rights Watch.”
'Compleet anders denkt'“Vele westerse waarden zijn natuurlijk erg waardevol en deze omarmt Marokko ook. Maar als Marokko, als soeverein land, over één van onze westerse waarden compleet anders denkt moet er ruimte en sensitiviteit vanuit HRW geboden worden hiervoor."
"HRW wordt door deze uitspraken minder serieus genomen in Marokko. Hierdoor wordt hun rol als waakhond van de mensenrechten minder geaccepteerd en bestaat er het risico dat kritiek op de mensenrechten helemaal niet meer serieus genomen gaat worden.”
'Normen en waarden niet goed genoeg'“Ik heb willen laten zien hoe het voor andere landen en volkeren voelt om constant te horen te krijgen dat jouw waarden en normen niet goed genoeg zijn. Omgekeerd is kritiek op homoseksualiteit of te vergelijken met pedofilie in Nederland een taboe. Wat als daar aan wordt getornd?”
“Het lijkt mij daarom beter als HRW dit soort zaken met wat meer geduld en sensitiviteit behandeld. Dat is het punt wat ik heb willen maken, niets meer, niets minder.”[Tweet:https://twitter.com/PvdABreda/status/487180379884126208]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.