Sport vrijdag: Van Heemskerk naar Den Bosch, Stiekema door, Sporkslede naar Willem II

11 juli 2014 om 11:14 • Aangepast 24 april 2020 om 15:05
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws en uitslagen over sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder meer aandacht voor Fabian Sporkslede, Kees van Heemskerk, Jon Stiekema en Australische aanwinsten voor HC Tilburg.
Geschreven door

Van HeemskerkFC Den Bosch heeft overeenstemming bereikt met doelman Kees van Heemskerk (23), afkomstig van de Ajax-Jeugd. Van Heemskerk was al een week op stage bij FC Den Bosch en deed donderdag 10 juli ook mee in de oefenwedstrijd tegen BVV (6-0). De stage is nu omgezet in een contract voor een jaar met een optie voor verlenging met nog een jaar.
SporskledeAjacied Fabian Sporkslede komt in het nieuwe seizoen op huurbasis voor Willem II uit. Beide clubs bereikten vrijdag een akkoord. Het contract van de 20-jarige speler bij Ajax loopt medio 2015 af. Sporkslede maakte in september 2012 zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht in het KNVB-bekertoernooi (0-3). Hij kwam tot dusver vier keer uit voor het eerste elftal van de Amsterdammers.
Stiekema doorBeachvolleyballers Jon Stiekema uit Tilburg en Christiaan Varenhorst zijn vrijdag groepswinnaars geworden bij het grandslam in Gstaad. Het Nederlandse duo bleef ook in de derde wedstrijd ongeslagen en plaatste zich hiermee rechtstreeks voor de tweede ronde, die zaterdag op het programma staat. De mannen versloegen in het derde duel de regerend Europees kampioenen Paolo Nicolai en Daniele Lupo uit Italië met 21-13 18-21 15-12. "Dit is een hele lekkere zege tegen de altijd lastige Italianen", stelde Stiekema tevreden vast.
HC Tilburg haalt AustraliërsDe Australiërs Russel Ford en Adam Seccul spelen komend seizoen bij HC Tilburg. Paul MacKinnon, ook uit Australië, vertrekt bij de Tilburgse mannenhockeyers. De 30-jarige Ford speelde meer dan 150 interlands, Seccull is jeugdinternetaional.
FC Eindhoven verliestFC Eindhoven heeft donderdagavond verloren van de Belgische tweedeklasser Lommel United. Op Sportpark Strijp waren de Belgen met 2-1 te sterk. Anthony van den Hurk maakte het Eindhovense doelpunt.
FC Den BoschFC Den Bosch had donderdagavond geen problemen met de amateurs van BVV uit Den Bosch. Het werd 6-0 tegen de tweedeklasser.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.