Video

YouTube-filmpje met Matthijs van Nieuwkerk leidt tot commotie: spreekverbod en toch weer niet

11 juli 2014 om 13:40 • Aangepast 21 november 2020 om 23:30
nl
Het YouTube-filmpje van de ontmoeting van Hendrik van Hout uit Bakel met Matthijs van Nieuwkerk heeft donderdagavond en vrijdagochtend voor aardig wat commotie gezorgd. Er was vrijdag zelfs even sprake van een spreekverbod voor de 13-jarige scholier van het Willibrord Gymnasium in Deurne.
Profielfoto van
Geschreven door

Dit bleek toen Omroep Brabant Radio hem om een reactie wilde vragen en hij alleen maar kon zeggen dat hij door zijn school was verzocht 'inhoudelijk niet meer op de zaak in te gaan om Van Nieuwkerk verder niet meer in verlegenheid te brengen'.
Inmiddels heeft de school echter laten weten dat Hendrik van Hout zijn verhaal weer gewoon mag vertellen. Het bewuste filmpje waarin Van Nieuwkerk tegen Hendrik zegt dat hij na komend seizoen misschien stopt met De Wereld Draait Door, is op verzoek van de school wel van YouTube gehaald. Maar volgens Hendrik zal het weer terug worden geplaatst. Op de site van de Telegraaf staat het filmpje nog wel.
Volgens rector Yvonne Lommen van het Willibrord Gymnasium in Deurne heeft de school over het filmpje geen contact gehad met de VARA.
'Matthijs stopt niet'Het filmpje werd ook opgepikt door landelijke media. De hoofdredacteur van het programma voelde zich dan ook genoodzaakt op Twitter te reageren:

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

In een reactie laat de VARA vrijdagochtend weten dat 'de uitspraken van Matthijs moeten worden gezien in de context van het filmpje'. "Een scène waarin hij de jongen die hem interviewt de suggestie wekt dat er voor hem ooit misschien een kans is om DWDD te presenteren. Niets meer en niets minder." Er is volgens de omroep dan ook geen enkele reden om aan te nemen dat Van Nieuwkerk na dit seizoen stopt met het programma.
Reactie Baas Nederland 1Op de website Mediacourant.nl laat de baas van Nederland 1, Marcel Peek, weten niet van DWDD af te willen. Het gaat volgens hem 'fantastisch met het programma op Nederland 1'. En wat hem betreft blijft Van Nieuwkerk 'het programma nog jaren presenteren'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.