Voormalig PvdA-raadslid Jamal Nouhi: Illegalen in Marokko terugsturen naar hun eigen land

11 juli 2014 om 16:37
nl
De choquerende uitspraken over homoseksualiteit en pedofilie van het in opspraak geraakte Bredase ex-PvdA-raadsid Jamal Nouhi staan niet op zichzelf. Eerder schreef Nouhi op een Marokkaanse nieuwswebsite in pittige taal dat het normaal is om 'illegalen in Marokko terug te sturen naar hun eigen land'.
Geschreven door

Nouhi doet zijn uitspraken onder een bericht op de website Marocco World News. Het bericht van 7 juli beschrijft een vechtpartij in Rabat tussen inwoners en immigranten uit sub-Saharalanden.
Marokko heeft amateur-regeringDe Bredanaar is blijkbaar bezorgd over zijn Marokko en vindt het verdrietig om te zien hoe de politiek in het Noord-Afrikaanse land het allemaal maar laat gebeuren. "Er wordt niets gedaan aan de massale komst van illegalen. De amateuristische regering doorziet de gevolgen op lange termijn niet."
Nouhi vindt dat de regering de illegalen, die uit de landen ten zuiden van Marokko komen, terug moet sturen. "De bevolking heeft er helemaal genoeg van. De immigranten hebben een andere cultuur en andere zeden."
'Uitzetten? Geen probleem'Hij noemt voorbeelden zoals het in andere landen gaat. "In Saudi-Arabië zijn een paar maanden geleden honderdduizenden Somalische en Ethiopische mensen teruggestuurd. Geen probleem!"
Ook haalt hij in de ontstane discussie met andere forumgebruikers aan hoe het er in de Europese Unie aan toe gaat. Het ex-PvdA-lid pleit voor een referendum in Marokko waarin de inwoners kunnen aangeven hoe de samenleving eruit moet komen te zien.
Homo's en pedo'sJamal kwam deze week in opspraak na opmerkelijke uitspraken over een andere kwestie. De ophef ontstond na een aantal berichten van zijn hand op de website Bladna.nl. Op die website zegt Nouhi dat Human Rights Watch zich niet moet bemoeien met homorechten in Marokko. Volgens hem zou dat hetzelfde zijn als opkomen voor rechten van pedofielen in Nederland.
Dat er reacties zouden komen op zijn uitlatingen had Nouhi wel enigszins verwacht, zo laat hij BredaVandaag weten. Ook vertelt Nouhi aan de nieuwswebsite dat hij geschrokken is van het aantal mensen dat zegt zich beledigd te voelen. Naar eigen zeggen wilde hij 'een discussie op gang brengen over de manier waarop wij onze normen en waarde exporteren'.
De PvdA in Breda riep hem op het matje en zette hem uit de fractie. Eeuwoud van den Heuvel, afdelingsvoorzitter van de PvdA in Breda, zei vrijdag dat hij Nouhi heeft uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek, maar dat hij daarop nog geen reactie heeft gekregen.
Nouhi blijft raadslidNouhi kan blijven zitten als raadslid. De coalitie heeft dan nog maar één zetel meerderheid. Volgens Van den Heuvel is dat geen probleem. Van den Heuvel verwacht dat Nouhi de coalitie zal blijven steunen omdat hij altijd inhoudelijk achter de coalitie is blijven staan en alle fractiebeslissingen steunde.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.