Ook Danny van Poppel stapt af tijdens zevende etappe Tour de France

11 juli 2014 om 17:44
nl
Danny van Poppel uit Moergestel is afgestapt in de zevende etappe van de Tour de France. Van Poppel heeft te veel last van een knie en had moeite om aansluiting te houden bij het peloton. De blessure speelt Van Poppel al enkele dagen parten.
Geschreven door

De 20-jarige Van Poppel is de jongste deelnemer aan de Tour. Vorig jaar deed hij ook mee in Frankrijk. De sprinter bereikte voor zijn toenmalige ploeg Vacansoleil-DCM drie top 10-noteringen en droeg een dag de witte jongerentrui. Hij reed de ronde ook toen niet uit.
Sukkelen met zijn knie"Danny is al een dag of twee aan het sukkelen met zijn knie", aldus de perswoordvoerder van Trek. "Wij hebben geprobeerd de blessure wat binnenskamers te houden, omdat wij hoopten dat alles wel in orde zou komen, maar vrijdag was de pijn voor Danny niet meer te harden."
Dat betekende afstappen voor de jongeling. "Na de bevoorradingszone hield hij het voor bekeken. Hij wilde echt Parijs halen, maar een ontsteking aan de linkerknie heeft er anders over beslist. De valpartij op de kasseien tijdens de vijfde etappe heeft er niets mee te maken."
Andere Brabantse uitvallerEerder vrijdag viel ook Stef Clement uit Zevenbergschen Hoek uit na een val. Clement hield aan de val alleen schaafwonden aan schouder en elleboog over.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.