Opmerkelijke dumping: twaalf vaten met 300 kilo grondstof voor amfetamine gevonden in Tilburg

11 juli 2014 om 19:08 • Aangepast 21 november 2020 om 23:30
nl
De recherche doet onderzoek naar twaalf kartonnen vaten die zijn gevonden aan de Moerstraat in Tilburg. In de vaten zit ongeveer 300 kilo apaan, een grondstof voor amfetamine. De politie noemt de vondst bijzonder omdat het niet om drugsafval gaat, maar om een grondstof die nog gebruikt moet worden.
Profielfoto van
Geschreven door

Volgens een woordvoerder van de politie lijkt het erop dat een drugschemicus in paniek is geraakt en daarom de vaten heeft gedumpt. De vaten zijn gevonden door een man die zijn hond uitliet. Waarschijnlijk zijn ze donderdagavond laat gedumpt.

Wachten op privacy instellingen...

Het is moeilijk om de straatwaarde te schatten van apaan. Een rechercheur ter plekke schat dat een kilo ongeveer dertig euro waard zou zijn. Daarmee zou de vondst van vrijdag onverwerkt ongeveer 9.000 euro waard zijn. Verwerkt zou het dan ongeveer anderhalf miljoen euro waard zijn, is de schatting van een rechercheur ter plaatse.
Chinese tekensHet bezit van apaan is strafbaar en het is moeilijk om eraan te komen. Op de vaten staan Chinese tekens. Waarschijnlijk is de grondstof vanuit China via Oost-Europa in Nederland terechtgekomen.
De technische recherche doet vooronderzoek en de recherche doet buurtonderzoek. Ook de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) is ter plekke. Zij hebben met een spoedanalyse-apparaat ter plekke de stof onderzocht. De uitslag bevestigde dat het om apaan gaat.

Wachten op privacy instellingen...

Lees meer over de problematiek rond dumpingen drugsafval op drugsinbrabant.nl.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.