Video

Superfood verovert Brabant: Iedereen probeert een graantje mee te pikken

13 juli 2014 om 12:00
nl
Quinoa, goji-bessen en spelt. Twee jaar geleden klonk het nog voor bijna elke Brabander als Chinees, maar inmiddels heeft bijna iedereen er wel eens van gehoord. Ondernemers in onze provincie springen hier handig op in. Boeren, bakkers, winkeliers en andere ondernemers; iedereen probeert een graantje mee te pikken.
Geschreven door

Ekoplaza, een biologische supermarktketen met tien vestigingen in Brabant, zag het afgelopen jaar een toename van 50 procent bij de verkoop van quinoa, een uit de Verenigde Staten overgewaaide superfood. En Wim Jennissen, boer in Liempde zag de vraag naar Spelt, dat hij sinds enkele jaren verbouwt, vorig jaar bijna verdubbelen.
Meeliften op hypeIn korte tijd lijken de superfoods Brabant te veroveren. Nicole van Kempen springt daar in Eindhoven handig op in. "Ik heb deze week op Strijp-S in Eindhoven een nieuwe zaak geopend, onder de Leidingstraat. Het is een combinatie van een biologisch eetcafé en een in superfood gespecialiseerde winkel."
Niet alleen boeren en winkeliers liften mee op de hype, ook voor bijvoorbeeld bakkers is het een flinke nieuwe markt. Bakker Floor van Lieshout uit Tilburg ziet een verschuiving op z'n balans. "Twintig procent van mijn omzet komt inmiddels van superfood-producten. Met name spelt doet het heel goed. Mensen zien het als extreem gezond voedsel. En daarom zijn ze bereid meer te betalen dan voor normaal brood."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.