Video

Danny van Poppel stapt af in Tour de France: 'Ik had zulke enorme steken in mijn knie'

12 juli 2014 om 10:43
nl
"Aan het begin van de etappe ging het nog wel. Maar ik kreeg halverwege de koers ineens enorme steken in mijn knie en het werd alleen maar erger. Ik kon op een gegeven moment bijna niet meer aanzetten. Dat was voor mij het signaal om te stoppen." Is getekend, wielrenner Danny van Poppel uit Moergestel.
Geschreven door

De 20-jarige Van Poppel stapte vrijdagmiddag uit de Tour de France. De enkelblessure speelde hem al dagen parten. "Ik hoopte steeds dat het beter zou worden. Maar de pijn was nu zo erg, dat ik wel moest stoppen."
Volgens de Brabander is een operatie niet nodig om te herstellen van de kwetsuur. "Het heeft te maken met een vervelende spier. Door goed rust te houden moet het weer goedkomen."
In 2013 ook uitgevallenVan Poppel baalt van het afstappen. Ook in 2013 haalde hij Parijs niet. Dat had toen niet met een blessure te maken, maar was een beslissing van hem en de ploegleiding. "Dat maakt de situatie nu wel lastig. Ik was vorig jaar goed genoeg om uit te rijden. Maar oké, ik krijg vast nog wel eens de kans om de ronde van begin tot en met het einde mee te maken."
Deze ronde eindigde de jongeling twee keer bij de bovenste tien. Hij werd een keer zesde en een keer achtste. "De sprint gaat steeds beter", aldus Van Poppel. "Ik had donderdag op het erepodium kunnen rijden, maar had toen de pech dat ik een lekke band kreeg."
Terug in 2015?De Brabander hoopt volgend jaar opnieuw aan de start van de Tour de France te staan. "Mijn doel voor de komende periode is een goede tweede seizoenshelft te rijden. Maar eerst goed herstellen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.