Marc Lammers stopt als bondscoach hockeyers België, Jeroen Delmée opvolger

12 juli 2014 om 15:40
nl
Marc Lammers uit Haarsteeg is zaterdag per direct gestopt als bondscoach van de Belgische hockeyers. Hij wordt opgevolgd door zijn assistent Jeroen Delmee uit Vught.
Geschreven door

"De Red Lions worden nu het eindstation van mijn carrière als hockeycoach, en zullen ook het eindstation blijven'', zei Lammers, die daarmee direct uitsluit dat hij opnieuw aan de slag gaat als bondscoach van de Nederlandse hockeysters. Die zitten zonder coach, nadat Max Caldas overstapte naar de mannenploeg.
[YouTube:body:http://youtu.be/nNyDuDHkePA]
Vijfde tijdens WKLammers had de Belgische nationale ploeg sinds 2012 onder zijn hoede. Met België eindigde hij vorige maand als vijfde tijdens het WK in Den Haag. Ook won hij vorig jaar zilver met de ploeg op het EK in eigen land.
De 41-jarige Delmee, die nu tot en met de Spelen van 2016 vastligt bij de Belgische bond, kwam als speler uit op vier olympische toernooien. In 1996 en 2000 won hij goud. In 2008 mocht hij de vlag dragen van de openingsceremonie van de Spelen. Dat toernooi eindigde met de vierde plaats uiteindelijk in een teleurstelling.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.