Voormalig PvdA-raadslid Jamal Nouhi uit Breda 'doodmoe' na commotie om homo-uitspraken

12 juli 2014 om 19:56
nl
Ex-PvdA-raadslid Jamal Nouhi uit Breda laat zaterdag aan Omroep Brabant weten stuk te zitten na alle commotie die deze week rondom hem ontstond. Op de website bladna.nl zei Nouhi een aantal dagen geleden dat mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch zich niet moet bemoeien met homorechten in Marokko. Volgens hem zou dat hetzelfde zijn als opkomen voor de rechten van pedofielen in Nederland.
Geschreven door

Donderdag werd hij vanwege deze uitspraak uit de Bredase PvdA-fractie gezet.
ExcusesDaarnaast kreeg Nouhi op internet een golf van kritiek en felle reacties over zich heen. "Mensen zeggen nu dat ik een homohater ben. Dat is echt niet waar. Ik heb homoseksuele vrienden waarbij ik over de vloer kom. Ik heb mijn uitspraken anders bedoeld en maak me juist zorgen over de mensenrechten in Marokko. Ik heb geen mensen willen beledigen en heb daarvoor mijn excuses aangeboden."
Nouhi liet eerder al in een verklaring weten dat hij mensen met zijn uitspraak aan het denken wilde zetten: "Ik heb de choquerende vergelijking tussen pedofilie en homoseksualiteit gemaakt met als doel mensen een spiegel voor te houden. Hoe voelt het voor mensen buiten Nederland om waarden en normen van een andere cultuur opgelegd te krijgen?"
Nogmaals welgemeende excusesZaterdag voegde Nouhi daar in een nieuwe verklaring nog aan toe: “Mijn woorden hadden tot doel de discussie over de werkwijze van Human Right Watch (HRW) op gang te brengen. Ik ben echter enorm geschrokken van de verkeerde wending die de discussie heeft gekregen. De manke vergelijking welke ik heb geschetst heeft nimmer de intentie gehad om hier iemand mee te krenken."
Vrijdag bleek dat Nouhi niet van plan is zijn zetel in de Bredase gemeenteraad op te geven. Hij blijft in elk geval lid van de PvdA, zo liet hij weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.