De kerk als veredelde fietsenstalling in Ulicoten: ‘Dit is sensatiezucht’

13 juli 2014 om 14:31
nl
In Ulicoten kunnen kerkgangers hun fietsen vanaf zondag in de Bernarduskerk stallen. Daarmee hoopt de pastoor een einde te maken aan de toenemende fietsendiefstal die tijdens de missen plaatsvindt – een beslissing die zondag op wisselende kritieken van de parochianen kan rekenen.
Geschreven door

Het is een opmerkelijk gezicht. Achterin de Bernarduskerk staan zestien fietsen netjes op een rij geparkeerd, terwijl vooraan de journalisten van de landelijke en regionale pers zijn te vinden.
De beslissing van pastoor Joost de Bont trekt veel aandacht, maar het kan volgens hem niet anders. "Terwijl mensen zitten te bidden in de kerk, wordt hun fiets gestolen. Wij vinden dat zo'n hard gelag dat we daar iets aan willen doen”, stelt hij.
Reacties kerkgangersDe kerkgangers reageren wisselend op die beslissing. “Het is niet anders”, zegt een van hen. “Het is te gek voor woorden, maar goed, er is niets aan te doen.”
Veel andere parochianen sluiten zich daarbij aan. Zij zijn vooral blij dat hun fiets veilig in de kerk staat. Toch staan er zondag nog steeds fietsen geparkeerd op het terrein rondom de kerk.
Dat heeft niet alleen van doen met gemakzucht. “Ik vind dit zwaar overdreven”, meent een kerkganger. “Dit is gewoon sensatiezucht, er worden overal wel fietsen weggehaald”, vult een andere bezoeker aan.
Bewaakte fietsenstallingGelukkig voor hen is de maatregel van de pastoor enkel tijdelijk. De Bernarduskerk wil uiteindelijk dat er een bewaakte fietsenstalling op het kerkterrein komt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.