Video

Gekraakt en te koop gezet: zwembad Aqua Altena in Andel

13 juli 2014 om 18:35 • Aangepast 24 april 2020 om 15:10
nl
Het splinternieuwe zwembad Aqua Altena is door actievoerders gekraakt en te koop gezet. Vorige week, vlak voor de officiële opening, werd door een onderaannemer beslag gelegd op het zwembad. Sindsdien zit het nieuwe zwembad Aqua Altena pot- en potdicht.
Geschreven door

Plotseling stond er een groot bord op het afgesloten terrein van Aqua Altena, het miljoenen kostende zwembad dat door twee ruziënde aannemers nog steeds op slot zit.
Volgens overbuurvrouw Mirjam Verhoeven is het doek met daarop de tekst 'te koop' in de nacht van vrijdag op zaterdag over het oorspronkelijke bord heen getrokken. De boodschap is duidelijk; de onbekende actievoerders willen dat het zwembad zo snel mogelijk opengaat.
Het blijft dichtMaar ook volgende week blijft het hek nog op slot, blijkt uit een gesprek dat we voerden met onderaannemer Wouter van Vliet, van Peltenburgbouw.
"De twee gemeenten Woudrichem en Aalburg gaan komende week wel rond de tafel met een jurist van de hoofdaannemer Wind Groep, dat is alles wat ik weet." Peltenburgbouw zegt nog veel geld te goed te hebben van de hoofdaannemer.
Zwembad kraken Actievoerders zijn het gedoe rond het zwembad meer dan zat, blijkt ook uit foto's in het bezit van Omroep Brabant. Op de foto's staan liefhebbers die aan het zwemmen zijn in het openluchtbad van het zwembad. Ouderwets gekraakt dus.
Overbuurman Kees Verhoeven heeft ook al de nodige mensen gezien op het afgesloten terrein. "Zo moeilijk is het niet hoor", zegt hij. Hij gaat ons voor over een naastgelegen akker en schuift met één hand het hek open van het zwembad. "Als je hier wilt zwemmen, hoef je meer niet te doen", is zijn nuchtere commentaar.
Aqua Mirjam Overbuurvrouw Mirjam Verhoeven heeft inmiddels haar eigen zwembad maar geopend. Langs de weg een groot bord met daarop de tekst dat 'Aqua Mirjam' wel geopend is. Overigens is dat bad - in de tuin van Verhoeven - alleen toegankelijk op uitnodiging!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.