Oranje weer terug in Nederland: 'Dit doet wel wat met je'

13 juli 2014 om 19:01
nl
Het Nederlands elftal is terug in Nederland. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal, die zaterdagavond derde werd op het WK voetbal in Brazilië, landde zondagmiddag even voor vijf uur op Rotterdam The Hague Airport. 'Dit doet wel wat met je.'
Geschreven door

Op de luchthaven stonden vele honderden supporters om de spelers te begroeten en een glimp van hen op te vangen.
'Prachtig'“Prachtig hè. Dit is mooi”, glunderde PSV'er Georginio Wijnaldum. “Dit maakt veel goed. We wilden de finale spelen en dat is niet gelukt, maar we hebben het toernooi toch goed af kunnen sluiten. Het is mooi dat de mensen ons waarderen en dat laten zien. Ik leef nog steeds in een droom.”
Ook Memphis Depay was onder de indruk van het onthaal in Rotterdam. “Dit doet wel wat met je. Ik krijg de laatste weken steeds vaker de vraag of ik bij PSV blijf, maar daar ga ik niet op in. Ik ben net geland en wil eerst genieten. Dan zien we wel verder.” Depay heeft een goede indruk achtergelaten tijdens het WK. Hij werd genomineerd tot grootste talent, maar zag de prijs net aan zich voorbij gaan.
Afscheid in Huis ter DuinDe voetballers en staf reden in een bus naar Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk, waar ze officieel afscheid namen van elkaar.
Oranje won zaterdagavond de troostfinale tegen gastland Brazilië met 3-0. Ruim 6,4 miljoen Nederlandse tv-kijkers zagen hoe het Nederlands elftal het brons pakte.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.