Zevende nationale schaaktitel Tilburger Loek van Wely, Anne Haast uit Dongen pakt titel bij vrouwen

13 juli 2014 om 21:41
nl
Loek van Wely heeft zich zondag voor de zevende keer in zijn loopbaan gekroond tot Nederlands kampioen schaken. De 41-jarige grootmeester uit Tilburg versloeg in de barrage om de nationale titel Sergei Tiviakov. Beiden hadden na zeven partijen 4,5 punten. Anne Haast uit Dongen pakte de nationale titel bij de vrouwen.
Geschreven door

Zowel Van Wely als Tiviakov won zondag zijn laatste partij. Van Wely versloeg regerend kampioen Dimitri Reinderman. Tiviakov was Erwin L'Ami de baas.
Beide spelers gingen daardoor Wouter Spoelman voorbij, die na zaterdag nog leider in het klassement was. Spoelman verloor zondag verrassend van Benjamin Bok en moest daardoor genoegen nemen met het brons.
Titel voor Anne HaastBij de vrouwen ging de titel naar Anne Haast uit Dongen. Zij verdedigde haar koppositie zondag met succes door haar directe concurrent Zhaoqin Peng te verslaan.
De 13-voudig Nederlands kampioen Peng zakte daardoor in de eindrangschikking van de tweede naar de derde plek en kreeg het brons. Het zilver was voor Bianca de Jong-Muhren, die in de eindstand een plekje opschoof door Lisa Hortensius te verslaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.