Mountainbiker Michiel van der Heijden prolongeert Nederlandse titel

13 juli 2014 om 23:33 • Aangepast 21 november 2020 om 23:28
nl
Bij de Nederlandse kampioenschappen mountainbike hebben Michiel van der Heijden uit Drunen en Anne Terpstra hun titel weten te prolongeren. In de Limburgse plaats Noorbeek kwamen beiden met ruime voorsprong als eerste over de finish.
Profielfoto van
Geschreven door

Door de natte omstandigheden was er sprake van een zeer technisch parcours over 4,5 kilometer. Tijdens de negen ronden die de mannen af moesten leggen nam de Nederlands kampioen van 2013, Michiel van der Heijden, al snel het voortouw.
Ruime voorsprongMet Frank Beemer in zijn kielzog passeerde hij als eerste de doorkomst in Noorbeek. Rudi van Houts uit Luyksgestel noteerde de derde doorkomsttijd. Van der Heijden pakte al snel een ruime voorsprong van 1.30 minuut en gaf deze uiteindelijk ook niet meer uit handen.
In de achterhoede nog wel een spannend gevecht plaats tussen Niels Wubben, Rudi van Houts en Hans Becking. Na een wedstrijd van 90 minuten kon het goud omgehangen worden bij Van der Heijden, het zilver was voor Wubben en de bronzen medaille ging naar Becking.
Terpstra wint bij de vrouwenDe vrouwen gingen van start met zeven rondes in het vooruitzicht. In het begin van de wedstrijd nam Britt van den Boogert de leiding, maar toen Anne Terpstra eenmaal haar ritme had gevonden nam ze al snel de koppositie over.
Dat Terpstra de Nederlandse titel zou pakken werd al snel duidelijk, maar de strijd om de tweede en derde plek bleef nog lang spannend. Tijdens de laatste rondes nam Annemarie Worst met een ruime voorsprong de tweede plaats in beslag. Dit hield ze tot aan de streep vol. Het brons ging uiteindelijk naar Laura Turpijn.
Terpstra gaf na de wedstrijd toe onderweg wel een aantal keren gevreesd te hebben voor de modder rondom onder andere haar ketting. “Door de regenval ontstond er veel modder, waardoor het zware omstandigheden werden. Ik heb de hele wedstrijd schietgebedjes gedaan dat mijn materiaal het zou houden.”
Junioren en beloftenIn Noorbeek verschenen ook de junioren en beloften aan de start. Joris Nieuwenhuis veroverde de Nederlandse kampioenstrui in de categorie junioren voor Milan Vader en Roel van der Stegen. Bij de beloften wist Thijs Zuurbier, de uiteindelijke nummer twee Kjell van den Boogert en de nummer drie Jesper Slik achter zich te houden.
[Tweet:https://twitter.com/Heijden/status/488410512838111233]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.