Video

Duizend fans op eerste training van aanvaller Luuk de Jong bij PSV: 'We gaan voor de titel'

14 juli 2014 om 13:10 • Aangepast 21 november 2020 om 23:28
nl
De eerste training van Luuk de Jong trok maandagochtend ruim duizend belangstellenden. De aanvaller verscheen om halfelf voor de eerste keer op het trainingsveld. Na afloop nam De Jong, net als de andere PSV'ers, ruim de tijd om handtekeningen uit te delen. Zijn doel is duidelijk: kampioen worden met PSV.
Profielfoto van
Geschreven door

PSV trainde zoals gebruikelijk op De Herdgang. De ploeg van trainer Phillip Cocu is in voorbereiding op het nieuwe seizoen en speelt de komende tijd nog diverse oefenwedstrijden.
De Jong moet de Eindhovenaren het komende seizoen van de nodige doelpunten voorzien. De spits kwam over van Duitse subtopper Borussia Mönchengladbach. Onduidelijk is welk bedrag precies met de overgang gemoeid is.
'Stapje opzijNa mislukte avonturen in Duitsland en Engeland is PSV voor De Jong 'een stapje opzij', zo zei hij na de training. "Bij Gladbach niet echt het zicht meer dat ik aan spelen toekwam. Het loopt niet altijd zoals je denkt."
Zijn ambitie voor komend seizoen is in ieder geval duidelijk: "We gaan voor de titel." Ik wil gewoon aan het voetballen komen bij een mooi club. Ik denk dat PSV voor mij perfect is. Ook de manier waarop ze spelen, daar pas ik wel in als diepe spits."
Vijf jaar kampioenDe Jong kwam ook nog met een opvallende statistiek. "Al 5 jaar is een De Jong kampioen geworden, dat moet nu ook maar weer gebeuren." Hij verwees naar de vier landstitels op rij van broer Siem de Jong bij Ajax en die van hemzelf in het seizoen 2009-2010 bij FC Twente.
Luuk de Jong gaat bij PSV spelen met nummer 9. "Mijn lievelingsnummer", zei hij daarover. Dinsdag maakt hij mogelijk al zijn wedstrijddebuut voor PSV, in de Lichtstadderby tegen FC Eindhoven.

Wachten op privacy instellingen...

Nog geen WK-gangersDe spelers die actief waren op het WK, zoals Memphis Depay en Georginio Wijnaldum, waren niet op de training. De voetballers gaan eerst op vakantie en beginnen weer over twee weken.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.