FC Helmond Sport Gambia is een feit: 'Een onverwachte verrassing!'

HELMOND - In Gambia is tegenwoordig ook een Helmond Sport te vinden. Een sponsor van Helmond Sport heeft ervoor gezorgd dat gebruikte sportkleding van de Helmondse club bij een academie in Gambia terechtkwam. Die academie was zo onder de indruk dat ze haar naam heeft gewijzigd in FC Helmond Sport Gambia.
Op de Faratou Academie van Ebrima Juwaro in Farato hadden tien elftallen dringend hulp nodig in de vorm van complete sporttenues. “Het was prachtig om te zien dat de voetballers die voorheen niets hadden, nu in hun nieuwe outfit met een lach van oor tot oor rondliepen”, vertelt Tilburger René van Baest van sponsor Driessen HRM.

'Blij verbaasd'
Toen de sponsor eind november de kleren had overhandigd in Gambia, kreeg hij nog een onverwachte verrassing. “De academie deelde ons toen mede dat ze hun naam gingen wijzigen in FC Helmond Sport Gambia. We zijn nog steeds verbaasd en blij dat Helmond Sport voortaan ook in Gambia goed bekend is!”

Faratou Academie van Ebrima Juwaro in Farato was zo blij met de kleding dat ze haar naam heeft gewijzigd. "Het is een goed Gambiaans gebruik dat de naam wordt aangepast. We hadden gekozen voor Farato omdat ze daar echt helemaal niets hebben."

Stichting Gambia Sport
Van Baest is van de Stichting Gambia Sport. Het is niet de eerste keer dat ze voetbalshirts naar Gambia hebben gebracht. Zijn vrouw werkt bij Willem II en vier jaar geleden gingen al shirts naar Gambia. Ook andere clubs hebben inmiddels al shirts en andere kleding gegeven zoals PSV en AZ. "Maar hoe meer hoe beter. Clubs kunnen zich altijd bij ons melden voor donaties."