Video

Conquest uit Werkendam klaart megaklus bij gezonken cruiseschip Costa Concordia

14 juli 2014 om 14:18
nl
Na ruim 2,5 jaar is het gekapseisde cruiseschip Costa Concordia bijna geborgen. Met dank aan Conquest uit Werkendam, dat een grote rol had in de berging.
Geschreven door

Conquest rondde zaterdag zijn werkzaamheden na 130 dagen af. Het bracht een kraanschip in gereedheid die ervoor zorgt dat de Costa Concordia kan worden gelift. Zo’n twintig werknemers van Conquest staan nog stand-by in Italië.
[YouTube:body:http://youtu.be/4u4R0-H6K2k]
SlotfaseDe laatste fase van de berging is maandag ingegaan. Bergers gaan het schip twee meter omhoog brengen door lucht in de drijvers te pompen. Daarna zal het schip dertig meter uit de kust worden getrokken en worden verankerd.
Na bevestiging van de laatste drijvers nemen sleepboten de klus over. Het 290 meter lange scheepswrak zal later in de week worden versleept naar de Italiaanse stad Genua waar de sloophamer wacht. Honderden experts zijn bij de operatie betrokken.
Laatste reisAls alles goed verloopt, zal de Costa Concordia vijf dagen doen over zijn laatste reis van 370 kilometer van het Toscaanse eiland Isola del Giglio naar Genua.
Bij de ramp met de Costa Concordia in januari 2012 lieten 32 passagiers het leven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.