Te veel drank op tijdens 'Introweek' TU/e: polsbandje kwijt

14 juli 2014 om 14:46
nl
Als je te veel alcohol drinkt tijdens de introductie-activiteiten van de Technische Universiteit in Eindhoven, de TU/e, dan is het uit met de pret. Introdeelnemers raken dan tijdelijk hun polsbandje kwijt. Dit meldt Cursor, het blad van de TU/e.
Geschreven door

De studenten kunnen alleen met een polsbandje meedoen aan de introactiviteiten. In het universiteitsblad staat ook dat er actief gecontroleerd gaat worden op alcoholgebruik door minderjarigen. Dit gebeurt zowel bij de poort als in de uitgaansgelegenheden.
Studentenverenigingen krijgen hierbij hulp van beveiligingsbedrijven. De beslissing van de organiserende introcommissie heeft al tot kwade reacties geleid.
Intropapa's en -mama'sDe strenge maatregelen gelden niet alleen voor eerstejaars, maar ook voor de zogeheten intropapa’s en –mama’s, die nieuwkomers begeleiden. De polsbandjes worden dit jaar voor het eerst ingezet om ervoor te zorgen dat de nieuwe alcoholgrens niet wordt overschreden. Zo’n 10 tot 15 procent van de nieuwe studenten is tijdens de introweek nog geen achttien. Vorig jaar ging het om 240 studenten.
In Cursor zegt Pieter-Paul Kramer van de Centrale Intro Commissie: “Als minderjarige kids gesnapt worden met alcohol, wordt hun bandje doorgeknipt. Als dat overdag gebeurt, kunnen ze bij ons een nieuw bandje komen halen. Maar als het ’s avonds gebeurt, is het over voor die dag.”
'Goed nageleefd'In hetzelfde blad zegt Jim Stolk, voorzitter van de Federatie Studieverenigingen Eindhoven, dat het alcoholbeleid bij de studieverenigingen goed wordt nageleefd. Als dat niet gebeurt, lopen verenigingen het risico hun vergunning kwijtraken.
Polsbandjes worden steeds vaker ingevoerd om alcoholmisbruik te voorkomen of tegen te gaan. Zo werd in mei in Eindhoven een nieuw systeem gepresenteerd, waarmee stappers makkelijker kunnen laten zien dat ze achttien jaar of ouder zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.