Volkert van der Graaf wil familie in Tilburg bezoeken

14 juli 2014 om 16:04
nl
Volkert van der Graaf heeft familie in Tilburg en wil die kunnen bezoeken. Dat meldde de advocaat van de moordenaar van Pim Fortuyn maandag tijdens een kort geding dat zijn cliënt tegen de Staat had aangespannen. Het zou hierbij gaan om de broer van Van der Graaf.
Geschreven door

Van der Graaf baalt van de voorwaarden die aan zijn vrijlating zijn gekoppeld. Zo mag Van der Graaf niet in plaatsen komen waar nabestaanden van Fortuyn wonen en niet in Hilversum, waar de moord op de politicus werd gepleegd.
Van der Graaf mag niet in Tilburg komen, omdat Hans Smolders daar woont. Smolders was de chauffeur van Fortuyn en getuige van de moord.
ZeelandVolgens advocaat Stijn Franken wil zijn cliënt zijn familie in Tilburg kunnen bezoeken. Ook betoogde Franken dat Van der Graaf bijna niet in Zeeland kan komen, omdat die dan met de trein moet en over moet stappen in Tilburg of Rotterdam, plekken waar een locatieverbod geldt.
Op 30 juli doet de rechtbank van Den Haag uitspraak in de zaak en zal blijken op Van der Graaf zich vrij mag bewegen in Tilburg, Rotterdam, Den Haag en Hilversum.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.