Namen twee nieuwe verdachten in liquidatiezaak Volkan Düzgün bekend, één verdachte neef van Pat R.

14 juli 2014 om 16:15
nl
De twee mannen die anderhalve week geleden werden aangehouden voor de liquidatie van kickbokser Volkan Düzgün uit Veghel, zijn de 43-jarige Tony van G. en de 32-jarige Yalcin M. Dit hebben meerdere bronnen tegen Omroep Brabant bevestigd. Eerder werd er al een andere man aangehouden in verband met de moord.
Geschreven door

Yalcin M. is een neef van verdachte Pat R. die al in september vorig jaar werd opgepakt voor de moord op Volkan Düzgün.
Advocaat Erik Thomas die verdachte Pat R. bijstaat is niet verbaasd over de aanhoudingen. "Het Openbaar Ministerie heeft een flinke tik op de vingers gekregen in deze zaak en moest met de billen bloot", vertelt hij maandag als het gaat om het dossier van de moord op Düzgün. Op 4 juli, de deadline voor het aanleveren van de stukken, werden toen opeens twee nieuwe verdachten opgepakt.
Nog veel onduidelijkheidEerder werd al bekend dat er nog veel onduidelijk is over de achtergronden in deze zaak. “Er wordt ergens gesproken over geld en over drugshandel, maar dat zijn allemaal losstaande stukjes info", benadrukte advocaat Robert van 't Land anderhalve week geleden na de aanhouding van de tweede en derde verdachte.
Van 't Land staat een van de verdachten bij in deze zaak. "Het is volstrekt onduidelijk wat bij elkaar hoort en wat de achtergrond kan zijn geweest. Nu wordt dat gekoppeld aan mijn cliënt terwijl er ook over allerlei andere groepen en mensen wordt gesproken.“
Düzgün dood gevonden in autoOok Erik Thomas weet niet welke kant het Openbaar Ministerie op wil. "4 juli heb ik eindelijk alle stukken gekregen en ik ben begonnen met bladeren", zegt hij.
Düzgün werd in juli vorig jaar dood gevonden in een auto bij zijn huis. Hij was verdachte in de zaak van de schietpartij op een kickboksgala in Zijtaart. R. werd in september opgepakt aan de Kempkeshoeve in Vught. Hij wordt verdacht van de moord op Düzgün door één of meer schoten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.