Jongens uit Den Bosch horen voor mishandeling 14-jarige leer-, werk- en celstraffen eisen

14 juli 2014 om 17:53
nl
Tegen vijf jongens uit Den Bosch zijn celstraffen en leer- en werkstraffen geëist voor het zwaar mishandelen van een 14-jarige stadgenoot. Ook zouden de verdachten samen ongeveer 20.000 euro smartengeld aan het slachtoffer moeten betalen. De officier van justitie stelde dit bij de kinderrechter in Den Bosch.
Geschreven door

De geëiste gevangenisstraffen liepen op tot drie maanden, waarvan een deel voorwaardelijk. De geëiste leer- en werkstraffen lopen uiteen van vijftig tot tachtig uur. De verdachten zijn twaalf, dertien en veertien jaar.
Geschopt en geslagenHet slachtoffer werd vorig jaar september op de Balkweg in Den Bosch geschopt en geslagen. Hij liep onder meer een hersenschudding op.
De schadevergoeding is gebaseerd op het zware letsel dat de jongen heeft opgelopen en de gevolgen hiervan. Er stond maandag nog een zesde verdachte voor de kinderrechter, hij zou moeten worden vrijgesproken.
Dezelfde schoolEen van de vijf verdachten, een jongen van dertien, zou zich ook in mei en op 16 september vorig jaar bezondigd hebben aan openlijke geweldpleging en mishandeling. Alle verdachten en het slachtoffer zaten op dezelfde school in Den Bosch.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.