Omstreden raadslid Jamal Nouhi uit Breda is 'helemaal klaar met de PvdA' en zegt lidmaatschap op

14 juli 2014 om 17:56
nl
Jamal Nouhi heeft maandag zijn lidmaatschap van de PvdA opgezegd. Het omstreden raadslid heeft geen behoefte aan een gesprek met het landelijke bestuur van de partij, zo schrijft hij in een bericht maandagmiddag. Nouhi blijft als zelfstandige fractie in de gemeenteraad van Breda.
Geschreven door

"Ik ben klaar met de PvdA. Je verlaat natuurlijk niet zomaar een partij waar je jaren voor hebt ingezet en mee verbonden voelde. Zoiets heeft bedenktijd nodig", aldus Nouhi.
Hij vindt dat er geen ruimte was voor overleg, maar wel voor een oordeel. "Er is op basis van een bericht, meteen een aanval ingezet en stelling genomen zonder fatsoenlijk naar mij te luisteren."
HomorechtenOp de website bladna.nl zei Nouhi vorige week dat mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch zich niet moet bemoeien met homorechten in Marokko. Volgens hem zou dat hetzelfde zijn als opkomen voor de rechten van pedofielen in Nederland.
Donderdag werd hij vanwege deze uitspraak uit de Bredase PvdA-fractie gezet. Nouhi zei dat hij zijn uitspraken over homoseksualiteit en pedofilie maakte om te ‘choqueren en mensen een spiegel voor te houden’.
Kritische nootNouhi vindt dat er binnen de PvdA weinig ruimte is voor een kritische noot. "Nu hadden ze een stok gevonden om mee te slaan. Dit staat haaks op wat zij proberen uit te stralen. Ze blijken niet in staat mee te kunnen bewegen met de dynamiek van de huidige samenleving maar laten zich eerder leiden door de waan van de dag, de partij is vergane glorie."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.