Gehandicapte broertjes Bas en Bart (13) uit Fijnaart alsnog op vakantie door Roosendaalse weldoener

14 juli 2014 om 20:46 • Aangepast 21 november 2020 om 23:27
nl
De familie Ploeg kan alsnog op vakantie. Vorige week werd hun aangepaste Volkswagenbus gestolen, waardoor de gehandicapte broertjes Bas en Bart van dertien niet meer op vakantie zouden kunnen gaan. Een autobedrijf uit Roosendaal heeft voor aangepast vervoer gezorgd. "Hartverwarmend", aldus moeder Petra Ploeg.
Profielfoto van
Geschreven door

Volgens Petra kwamen er veel hartverwarmende reacties binnen. "Een Peugeot-dealer van de Automotions Groep uit Roosendaal heeft gezorgd voor een vervangende bus met aangepaste stoelen. Hierdoor kunnen we de kinderen in ieder geval weer veilig naar school brengen. En dan kunnen we straks ook weer op vakantie."
Hulp van de familie Bauer De familie Bauer, buren van de familie, maakte zich erg boos over de diefstal. "Handen af van het busje van onze buren. Zonder dit vervoermiddel kunnen de kinderen nergens naar toe", zei Frans Bauer vorige week tegen Omroep Brabant. "Schandalig!"
Zijn vrouw Mariska plaatste een foto van de bus op sociale media met de oproep naar het voertuig uit te kijken. Ook Frans deed dit.
'Frans Bauer eeuwig dankbaar'"Frans Bauer heeft ervoor gezorgd dat de bus de meest gezochte bus van Nederland werd. Daar ben ik hem meer dan dankbaar voor", aldus Petra Ploeg. "We hadden aan Frans gevraagd of we zijn camerabeelden konden bekijken, in de hoop dat de daders erop te zien waren. Dat was niet het geval, maar Frans vroeg of hij de diefstal op sociale media mocht plaatsen. En zo geschiedde."
Petra is wel geschrokken van alle aandacht in de media. "Maar ik ben nog meer geschrokken van de mensen die onze bus hebben gestolen. Dat is ons laatste stukje zelfstandigheid. Dat je zoiets kan doen. Dan denk je toch ook niet na."
[Tweet:body:https://twitter.com/fransbauer_/status/486441237223055360]


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.