Swaanen proeft met veel plezier aan WK Rallycross: 'Ik ben zeer onder de indruk'

14 juli 2014 om 22:40
nl
Tweevoudig rallykampioen Jeroen Swaanen uit Vessem heeft zondag in het Belgische Mettet geproefd aan het Wereldkampioenschap rallycross. Het viel duidelijk in goede smaak. "Bij het maken van de plannen voor 2015 gaan we rallycross serieus overwegen. Ik heb met eigen ogen het potentieel kunnen zien", aldus Swaanen tegenover autosportmagazine Start.
Geschreven door

Het is pas het eerste jaar dat Rallycross een eigen Wereldkampioenschap heeft. De auto's die in 1,9 seconde naar 100 km/h sprinten, spreken tot de verbeelding. Het kampioenschap groeit ontzettend snel.
Petter Solberg"Ik ben zeer onder de indruk hoe het kampioenschap is opgezet", vertelt de rallycoureur ui Vessem. "De sfeer en de entourage zijn geweldig. De auto's zien er ook super uit."
Swaanen kreeg een rondleiding van een van de teams en sprak met de directeur van het kampioenschap. Bovendien is de concurrentie niet gering met als grootste blikvanger voormalig wereldkampioen rally Petter Solberg uit Noorwegen.
Valkenswaard niet in het WKOf Swaanen eventueel ook een thuiswedstrijd kan rijden blijft in het ongewis. Vorig jaar werd duidelijk dat het Eurocircuit in Valkenswaard voor 2014 niet hoefde te rekenen op een EK- manche.
Of dat in de toekomst wel zo is? "Misschien hebben we ze nu overtuigd? Dat weet ik niet. Als dat wel zo is houden we de deur open", verklaarde RX directeur Martin Anayi op de mediadag tegenover Omroep Brabant.
"Volgend jaar willen we het EK verder ontwikkelen. Zowel Maasmechelen (B) als Valkenswaard zouden mooi in een Europees format passen. Of ze in een WK passen? Daar twijfel ik aan", vertelt Anayi.
[YouTube:body:http://youtu.be/mlZK2lHYTs8]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.